Eucalyptushydrolat 100 ml

Pris:
85 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1076182
Antal:
Eucalyptushydrolat  100 ml     85:-     
Eucalyptus Globulus & aqua

Vår Eucalyptushydrolat är även den destillerad av handplockade blad och kvistar från vår kära kollega i Portugal. Träden som de plockar från ligger nära ett naturskyddsområde.
Eucalyptusolja är märkvärdigt uppfriskande och syresättande och hydrolaten likaså! Den verkar renande och sammandragande på fet och oren hy samt uppiggande på 'trött' hy utan att vara aggressiv. Lämplig både vid finnig, blandhy och torr hy. Eucalyptus är även känd för sin antiseptiska verkan och är som bekant väldigt populär i många olika sorters produkter. Denna hydrolat har en sval doft med ett örtigt avslut.  SweetSpray! Bort med sockersvängingar och humörssvängningar!!! Ta några droppar eterisk olja av Geranium, Eucalyptus Globulus och Ylang Ylang, gör ett spray och spraya det runt och på dig när du känner sig sockersugen. Sötsuget kan minska, prova att dricka ett glas vatten samtidigt så kan det försvinna helt. Ofarligt!


Beskrivning av Hydrolat:
Hydrolater är det kondenserade och infuserade vattnet som utvinns vid vatten- & ångdestillationen av växt- och plantmassan, den andra produkten vid processen blir eterisk olja. De är pH-reglerande på huden, är mycket milda och skonsamma, är ett perfekt ansikts- och kroppsvatten och har underbara milda dofter.
 
Hydrolaten håller i ett år vid öppnande av flaskan men bör förbrukas inom 3 månader för att hålla sin höga och fina kvalité.

Hur använder man en hydrolat? Några tips:

        Ansiktsrengöring: Ta en fuktad bomullsrondell och spraya generöst med hydrolat på rondellen, torka av huden noggrant, byt rondell tills huden är helt ren. Massera in vårdande produkt direkt på fuktig ren hud.

        Ansiktsvatten/toner: Ta en fuktad bomullsrondell och spraya generöst med hydrolat och återfukta ansiktet efter rengöring. Eller spraya hydrolat över rengjort ansikte och klappa in hydrolaten. Eller spraya hydrolat i händerna och klappa/stryk in hydrolaten i huden.

        Ansiktsmask: Blanda hydrolat med grön lera, rasullera och/eller mixade havregryn till en jämn och krämig konsistens. Lägg på masken och håll den fuktig genom att spraya hydrolat över ansiktet. Tvätta av efter 5-10 minuter med svalt vatten, spraya hydrolat och massera in ansiktsolja eller balsam.

        Hår/Hårbotten: Vid klåda, mjäll, torr, fet och irriterad hårbotten kan man spraya vald hydrolat ner i hårbotten, massera in med fingertopparna och eventuellt kamma eller borsta håret. Man kan även generöst spraya en natur-borste med hydrolat och borsta igenom hårbotten.

       Rumsdoft: Tillsätt några, 3-5, eteriska oljor efter tycke och smak, cirka 10-20 droppar totalt, skruva till sprayinsatsen noga, skaka och spraya i rummet. Voila! Ett stycke ljuvlig rumsdoft direkt från växtriket. Ingen modern syntetisk produkt kan imitera ett stycke natur! Vi älskar att göra rumsspray och det finns överallt hemma och i butiken. Många frågar vad det är som doftar så gott och vi säger att det är ALLA sprayer som funnits och finns i butiken!

        Parfym: Samma metod som vid rumsdoft men du kan öka antal droppar i 100 ml till 30-40 droppar. Du kan ta 5-10 olika eteriska oljor, eller fler, prova dig fram. Skaka och spraya runt dig så får du en diskret med härligt naturlig doft.