Geraniumhydrolat 100 ml

Pris:
90 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1076184
Antal:
Geraniumhydrolat 100 ml      
Pelargonium graveolens & aqua

Vår Geraniumhydrolat har en härligt kryddsöt doft med toner av mint och örter. Geranium är oersättlig när det kommer till infektioner i huden som acne, finnar, bölder och liknande. Hydrolaten som den eteriska oljan drar upp och ut bakterierna i huden och läker huden på djupet på ett mycket mjukt sätt. Den verkar cellförnyande och stimulerar blodcirkulationen i huden, vilket är bra vid trött och oelastisk hud. Även bra vid hud som är i obalans pga. hormoner tex. tonårshy, klimakteriet, vuxenacne, acne rosacea. Vi använder den som sårtvätt när vi gjort oss illa, skrubbat eller skurit oss. Även djuren åker på en liten tvätt då och då vid mindre till större blessyrer. Ingen fara om de slickar i sig, helt ofarligt.


Beskrivning av Hydrolat:
Hydrolater är det kondenserade och infuserade vattnet som utvinns vid vatten- & ångdestillationen av växt- och plantmassan, den andra produkten vid processen blir eterisk olja. De är pH-reglerande på huden, är mycket milda och skonsamma, är ett perfekt ansikts- och kroppsvatten och har underbara milda dofter.
 
Hydrolaten håller i ett år vid öppnande av flaskan men bör förbrukas inom 3 månader för att hålla sin höga och fina kvalité.

Hur använder man en hydrolat? Några tips:

        Ansiktsrengöring: Ta en fuktad bomullsrondell och spraya generöst med hydrolat på rondellen, torka av huden noggrant, byt rondell tills huden är helt ren. Massera in vårdande produkt direkt på fuktig ren hud.

        Ansiktsvatten/toner: Ta en fuktad bomullsrondell och spraya generöst med hydrolat och återfukta ansiktet efter rengöring. Eller spraya hydrolat över rengjort ansikte och klappa in hydrolaten. Eller spraya hydrolat i händerna och klappa/stryk in hydrolaten i huden.

        Ansiktsmask: Blanda hydrolat med grön lera, rasullera och/eller mixade havregryn till en jämn och krämig konsistens. Lägg på masken och håll den fuktig genom att spraya hydrolat över ansiktet. Tvätta av efter 5-10 minuter med svalt vatten, spraya hydrolat och massera in ansiktsolja eller balsam.

        Hår/Hårbotten: Vid klåda, mjäll, torr, fet och irriterad hårbotten kan man spraya vald hydrolat ner i hårbotten, massera in med fingertopparna och eventuellt kamma eller borsta håret. Man kan även generöst spraya en natur-borste med hydrolat och borsta igenom hårbotten.

        Rumsdoft: Tillsätt några, 3-5, eteriska oljor efter tycke och smak, cirka 10-20 droppar totalt, skruva till sprayinsatsen noga, skaka och spraya i rummet. Voila! Ett stycke ljuvlig rumsdoft direkt från växtriket. Ingen modern syntetisk produkt kan imitera ett stycke natur! Vi älskar att göra rumsspray och det finns överallt hemma, i butiken och skolan. Många frågar vad det är som doftar så gott och vi säger att det är ALLA sprayer som funnits och finns i butiken!

        Parfym: Samma metod som vid rumsdoft men du kan öka antal droppar i 100 ml till 30-40 droppar. Du kan ta 5-10 olika eteriska oljor, eller fler, prova dig fram. Skaka och spraya runt dig så får du en diskret med härligt naturlig doft.