Lavendelhydrolat 100 ml

Pris:
75 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1076186
Antal:
Lavendelhydrolat  100 ml      
Lavandula angustifolia & aqua

Denna fina lilla växtängel har en underbart rik, fyllig och örtig lavendeldoft med en mjuk honung och mandelslinga i bakgrunden. Det som gäller för blomman och den eteriska oljan gäller för hydrolaten. Passar till allt och alla, hela tiden utan tanke på överkonsumtion. Svalkar och lugnar vid solskador, brännskador, eksem, rodnad och hetta. Läker och helar på alla nivåer, lugnar och lindrar både hud och psyke. Hela tiden.

Har en ganska lustig och härlig dofteffekt när man gör parfym och rumsdoft av den. Den utvecklar en lite kryddig kokosdoft efter ett tag, självklart med en tydlig doft av lavendel, men ändå, mycket kokos och honung. Sött, mjukt och intressant. Superhäftig att trycka i några droppar eterisk olja av pepparmint i lavendelhydrolaten. Luktar mintgodis! Gott utan socker….Perfekt svalkande spray när det är varmt och efter solning.Beskrivning av Hydrolat:
Hydrolater är det kondenserade och infuserade vattnet som utvinns vid vatten- & ångdestillationen av växt- och plantmassan, den andra produkten vid processen blir eterisk olja. De är pH-reglerande på huden, är mycket milda och skonsamma, är ett perfekt ansikts- och kroppsvatten och har underbara milda dofter.
 
Hydrolaten håller i ett år vid öppnande av flaskan men bör förbrukas inom 3 månader för att hålla sin höga och fina kvalité.

Hur använder man en hydrolat? Några tips:

        Ansiktsrengöring: Ta en fuktad bomullsrondell och spraya generöst med hydrolat på rondellen, torka av huden noggrant, byt rondell tills huden är helt ren. Massera in vårdande produkt direkt på fuktig ren hud.

        Ansiktsvatten/toner: Ta en fuktad bomullsrondell och spraya generöst med hydrolat och återfukta ansiktet efter rengöring. Eller spraya hydrolat över rengjort ansikte och klappa in hydrolaten. Eller spraya hydrolat i händerna och klappa/stryk in hydrolaten i huden.

        Ansiktsmask: Blanda hydrolat med grön lera, rasullera och/eller mixade havregryn till en jämn och krämig konsistens. Lägg på masken och håll den fuktig genom att spraya hydrolat över ansiktet. Tvätta av efter 5-10 minuter med svalt vatten, spraya hydrolat och massera in ansiktsolja eller balsam.

        Hår/Hårbotten: Vid klåda, mjäll, torr, fet och irriterad hårbotten kan man spraya vald hydrolat ner i hårbotten, massera in med fingertopparna och eventuellt kamma eller borsta håret. Man kan även generöst spraya en natur-borste med hydrolat och borsta igenom hårbotten.

        Rumsdoft: Tillsätt några, 3-5, eteriska oljor efter tycke och smak, cirka 10-20 droppar totalt, skruva till sprayinsatsen noga, skaka och spraya i rummet. Voila! Ett stycke ljuvlig rumsdoft direkt från växtriket. Ingen modern syntetisk produkt kan imitera ett stycke natur! Vi älskar att göra rumsspray och det finns överallt hemma och i butiken. Många frågar vad det är som doftar så gott och vi säger att det är ALLA sprayer som funnits och finns i butiken!

        Parfym: Samma metod som vid rumsdoft men du kan öka antal droppar i 100 ml till 30-40 droppar. Du kan ta 5-10 olika eteriska oljor, eller fler, prova dig fram. Skaka och spraya runt dig så får du en diskret med härligt naturlig doft.