Johannesört Tinktur

Pris:
130 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1076057
Antal:
Johannesörttinktur  100 ml    
Hypericum perforatum

Innehåll: Blommor av johannesört utdragen i alkohol

Dosering: 15 droppar, 2 - 5 ggr/dag i flera månader. ½ dos till barn.

Egenskaper:
Johannesörten är växtrikets egen nervmedicin. Den har en lugnande, stärkande, rogivande effekt på nerver och känslor. Johannesörten har även använts vid sömnproblem och insomningsproblem med fin effekt.
Johannesörten verkar även positivt vid nervsmärta, ischias, muskelsmärta, bältros, munsår, vattkoppor med mera då den har antivirala och smärtstillande egenskaper.

Beskrivning av Tinkturer / Tonics:
Är örter, kryddor och växter som utvunnits i alkohol kallas för tinkturer och håller väldigt länge tack vare alkoholen.Tinkturer håller sig terapeutiska i många år, små doser ger bra effekt, de är lätta att ta med sig, kommer snabbt ut i kroppen genom alkoholen, vissa ämnen i växter löser sig enbart i alkohol, en tinktur innehåller många verksamma ämnen som är användbara på många olika sätt. 

Rent näringsmässigt så finns det dåligt med vitaminer och andra näringsämnen i tinkturer. Vill man ha effekten men inte alkoholen så tar man tinktur i hett vatten, rör om och låter alkoholen dunsta och dricker sedan "örtvattnet".

Tinkturer kan tas rent i munnen, i lite vatten, juice eller annan dryck.
Våra tinkturer är milda med lägre alkoholhalt, cirka 20-25%, som ger en mjukt terapeutisk effekt utan biverkningar som stärker, skyddar och bygger upp kroppen och huden.