Arganolja 30 ml

Pris:
75 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1075517
Antal:
Arganolja  30 ml    
Argania Spinosa

Utvunnet från: Nöten
Ursprung: Marocko
Färg: Ljust gul till rikare djupare gul
Doft: Ofta mild och lite nötig doft, ibland ingen doft alls.

Vår kunskap och erfarenhet om oljan:
Vår Arganolja är en exklusiv ekologisk halvfet olja, den är plockad och skalad för hand. Man knäcker nöten, skalar av de yttersta lagren och kallpressar den innersta nöten till olja. Det ligger väldigt mycket arbete bakom detta hantverk och i Marocko anses Arganoljan vara en superfood för huden, med sina antiinflammatoriska, antiage och helande egenskaper. Arganolja har använts i århundraden i Marocko för att stärka, stödja och skydda hår, hud och naglar. Oljan är rik på vitamin E, andra antioxidanter och bra fettsyror, går snabbt in i huden. Oljan lämnar ingen fet hinna på huden, passar alla hudtyper då den återfuktar torr hud, hjälper att lösa problem som pormaskar, fet hud och vid acne. Arganoljan utvinns idag till två områden; skönhet och mat. Hela nöten och dess skikt rostas lätt för smak och utvinns till matolja. Den kosmetiska oljan utvinns ur den innersta delen av nöten, rostas inte, kallpressas för att användas som hud och hårolja. Vår olja är utav kosmetisk kvalité.
Växtoljor
Exklusiva och vårdande växtoljor att använda i din dagliga hudvård. Rena, kallpressade, naturliga och noga utvalda av oss som har använt och arbetat med dessa i många år.
Vår kunskap och erfarenhet om oljorna sitter i våra händer genom tusen behandlingar på elever och kunder och i vår egen hud efter mångårig lustfylld användning. 
Vi droppar gärna i en droppe eterisk olja som passar huden i lite växtolja för att få fin doft och effekt. Fungerar både till ansikte och kropp. Under fliken Eteriska oljor finns mer tips.