Shiasmör 5 ml

Pris:
26 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1498943
Antal:
Sheasmör 5 ml  
Butyrospermum parkii       
Utvunnet från: Kärnan i frukten. Oraffinerad.
Ursprung: Västra Afrika
Färg: Vitt 
Doft: Smörig doft, mjuk och mild men klart smörig. 
Vår kunskap och erfarenhet om Sheasmör:​
Det här är ett mycket fett och stabilt smör som håller länge. Smöret är riktigt segt och trögt och passar suveränt som läppbalsam. Man måste värma och/eller arbeta upp smöret ordentligt i handen eller på en kakelplatta innan man kan applicera den. Som makeupbas så kan man antingen jobba med smör och färger i handflatan eller på en kakelplatta. Jobba in "smörfoundation" lugnt och långsamt. Lätta fingrar.
Smöret är väldigt rik på vårdande fettsyror och phytosteroler (växtens egna hormonliknande ämnen) som smörjer, skyddar, "lappar & lagar" den torraste huden. Smöret är inte aktivt utan verkar lugnande på allt inflammerat och torrt. Smöret ger extra skydd mot uttorkning, mot solstrålar, mjukar upp ärr och lindrar vid klåda.
Växtsmör
Exklusiva, vårdande och skyddande växtsmör att använda som vård på kvällen, som extremt bra skydd på dagen eller som makeupbas och blanda våra fina mineralpuder i.
Rena, naturliga och mycket speciella växtsmör som självklart påminner om själva oljan men är i fast form och därför mycket fetare och drygare. Vi presenterar dem i fallande ordning där vi tar det minst feta smöret först och det tyngsta, fetaste och mest skyddande smöret sist. Vi har valt att ha alla smören helt naturella men vi blandar gärna upp lite smör med en droppe eterisk olja som passar huden och stunden för att få extra effekt.
Så här använder vi växtsmör som makeupbas:
Vi tar lite smör på en kakelplatta, droppar en droppe eterisk olja och pudrar över mineralfoundation och blandar ihop med vår suveräna Foundation Brush från Eco Tools. Vi har gärna ett lätt serum på huden först t.ex. Gurka, Nyponfrö, Gurkört, Pumpa, Avocado eller det som passar. Vi masserar in väldigt lite serum först, låter det sjunka in för att sedan applicera växtsmör & foundation med foundation brush i lugna jämna tag. Nu har vi vårdat huden, skyddat huden och maxat hudens motståndskraft mot yttre påverkan av alla de slag.