Havre serum 30 ml

Pris:
68 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1075536
Antal:
Havre Serum, 30 ml    
Avena Sativa

Utvunnet från: Havreaxet
Ursprung:
Färg: Klar till guldgul 
Doft: Mycket mild doft av havre, nästan bara förnimbar.

Vår kunskap och erfarenhet om oljan:
Havre är en av växtrikets finaste råvaror vid inflammationer i kroppens vävnader. Historiskt är att äta havregrynsgröt, dricka havremjölk och havrete ett säkert sätt att stilla oroliga magar, verka rogivande, dämpa irritation i slemhinnor och lugna nerver. 
Havreoljan har samma egenskaper rent dermatologiskt. Den lugnar, återfuktar, dämpar klåda, verkar uppmjukande, stärker stratum corneum och är mycket fin till torr, känslig och lättirriterad hud.
Eftersom havreoljan är så rik på fina fettsyror, antioxidanter, e-vitamin och har en naturligt emulgerande effekt på huden så är den mycket intressant för yt- till djuptorr hud med liten till stor    fuktförlust. Den emulgerande effekten i oljan gör att om du blandar havreolja med lite hydrolat i handflatan och sedan masserar in det på huden så känns det som en fuktkräm på huden. Det här kan du göra med alla våra oljor, blanda med lite hydrolat och massera in.
Oljan har en textur som är mycket skön och krämig, nästan som flytande silke på huden, den går in fint och ger ingen tung oljig känsla på huden.
Växtserum
Våra växtserum är noga utvalda växtoljor med fina och vårdande egenskaper på huden. Vi väljer att kalla dem serum för de passar så bra att massera in med några droppar under natt- eller dagprodukt eller under makeup. Många av våra serum kan användas ensamma, en del passar bättre att blanda in i en produkt med några droppar och andra att ta någon till några droppar av under en annan olja. Varva och blanda gärna serum, byt och prova. Du och din hud mår bra av att vara lite nyfikna och öppna för vart dessa botaniska droppar kan ta er.
Vi droppar gärna i en droppe eterisk olja som passar huden i lite serum för att få extra effekt.