Meadowfom serum 30 ml

Pris:
52 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1075537
Antal:
Meadowfoam Serum, 30 ml    
Limnanthes alba​

Utvunnet från: Fröet i den marktäckande fina lilla växten.
Ursprung: USA & Canada
Färg: Klar till mycket ljust gul färg.
Doft: Nästan ingen doft alls, kanske lite smörkoladoft. 

 Vår kunskap och erfarenhet om oljan:
Meadowfoam betyder Ängens skum och bara namnet är som magi. Oljan anses ha så bra och stabila fettsyror så att den kan hjälpa andra mer instabila oljor att hålla sig fräscha längre om man blandar dem tillsammans. Det här betyder att oljan ensamt i sig själv och på hud är väldigt stabil mot värme, ljus (solen) och bakterier samt tillsammans med andra är den en stabiliserande, konserverande och kvalitetsförlängande komponent. I produkten och på huden.

Oljans fettsyror och den höga andelen tocopherol (e-vitamin) gör den intressant för de flesta hudproblem. Oljan anses inte vara tilltäppande på porer, bilda pormaskar, förvärra acne och finnar utan snarare vara utjämnande på talgproduktionen i fet hud.

Meadowfoam är också fin till torr, åldrad, solskadad och pigmenterad hud. Vi har upplevt att huden snabbt får en mjukhet, spänts och fuktbindande effekt när man använder oljan som ensam olja eller som del i en produkt.

Många säger att Meadowfoam är den ny Jojobaoljan fast bättre och vi håller med. Den är mjukare, krämigare och mer närande än Jojoban. Känns inte lika torr utan mer mättande utan att tynga huden och bli kladdig och oljig. En superolja helt enkelt med mycket bra skyddande egenskaper mot UV-ljus! Passar alla hudtyper och åldrar.
Växtserum
Våra växtserum är noga utvalda växtoljor med fina och vårdande egenskaper på huden. Vi väljer att kalla dem serum för de passar så bra att massera in med några droppar under natt- eller dagprodukt eller under makeup. Många av våra serum kan användas ensamma, en del passar bättre att blanda in i en produkt med några droppar och andra att ta någon till några droppar av under en annan olja. Varva och blanda gärna serum, byt och prova. Du och din hud mår bra av att vara lite nyfikna och öppna för vart dessa botaniska droppar kan ta er.
Vi droppar gärna i en droppe eterisk olja som passar huden i lite serum för att få extra effekt.